Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18042
Title: Розподіл ізольованого впливу у вправах постізометричної релаксації для напівсухожилкового, напівперетичастого та двоголового м’язів стегна
Authors: Сіренко, П.
Жіденс, Яніс
Keywords: вплив у правах
розтягнення м’язів
фізичне виховання
Issue Date: 2023
Publisher: Букаєв Вадим Вікторович
Citation: Сіренко П. Розподіл ізольованого впливу у вправах постізометричної релаксації для напівсухожилкового, напівперетичастого та двоголового м’язів стегна / П. Сіренко, Жіденс Яніс // Сучасні проблеми фізичного виховання, спорту та здоров’я людини : матеріали VІI інтернет-конференції. м. Одеса, 17-18 жовтня 2023 р. Одеса. : видавець Букаєв Вадим Вікторович, 2023. – С. 154-156.
Abstract: Визначено положення нижніх кінцівок для можливості ізольованого (для м’язів задньолатеральної та задньомедіальної області стегна) проведення вправ для розвитку гнучкості (ВДРГ), постізометричної релаксації (ПІР). Встановлено, що положення максимального розтягнення м’язів передбачає мінімальне перекриття міофіламентів в саркомерах м’язів, мінімізує їх внутрішній опір та є оптимальними для проведення ПІР. При положенні прямої ноги та згинанні супінованого стегна акцент натягу розподілятиметься на двоголовий м’яз, аналогічний рух пронованого стегна – напівсухожилковий та напівперетичастий.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18042
Appears in Collections:Сучасні проблеми фізичного виховання, спорту та здоров’я людини (2023)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sirenko.pdf3.08 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.