Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17962
Title: Методичні рекомендації до практичних занять та організації самостійної роботи з навчальної дисципліни «Загальна та вікова психологія»
Authors: Казанжи, Марія Йосипівна
Kazanzhy, Maria Yosypivna
Дідух, Микола Леонтійович
Didukh, Mykola
Keywords: методичні рекомендації
загальна та вікова психологія
навчальна дисципліна
практичне заняття
Issue Date: 2023
Publisher: ПНПУ імені К. Д. Ушинського
Citation: Казанжи М.Й., Дідух М.Л. Методичні рекомендації до практичних занять та організації самостійної роботи з навчальної дисципліни «Загальна та вікова психологія». Одеса: Університет Ушинського, 2023. 100 с.
Abstract: Загальна та вікова психологія – це навчальна дисципліна, вивчення якої дозволяє опанувати психологічні закономірності, теоретичні принципи і методи психології, її основні поняття і категоріальний склад, а також особливості розвитку психіки людини у різні вікові періоди, специфіку їх врахування у педагогічній діяльності. Навчальна дисципліна «Загальна та вікова психологія» є обов’язковою складовою фахової підготовки сучасного учителя. Мета навчальної дисципліни: формування у студентів уявлення про предмет, методи, структуру та завдання загальної психології, її основні категорії; знайомство з основними закономірностями формування, функціонування та розвитку психіки людини у різні вікові періоди; опанування науково-психологічних засад для здійснення індивідуального підходу до особистості у педагогічній діяльності. Передумови для вивчення дисципліни: навчальна дисципліна «Загальна та вікова психологія» вивчається на основі теоретичних знань і практичних умінь, що студенти засвоїли із передбачених програмою курсів соціально-гуманітарного циклу. Зокрема, паралельно з вивченням навчальної дисципліни «Загальна та вікова психологія» студенти вивчають такі навчальні дисципліни як «Педагогіка», «Вступ до фаху».
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17962
Appears in Collections:Кафедра загальної та диференціальної психології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kazanzhy.pdf1.01 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.