Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17859
Title: Підготовка майбутніх учителів фізичної культури до здоров'язбережувальної діяльності в умовах інклюзивного освітнього середовища
Authors: Шевченко, Максим
Keywords: вчитель фізичної культури
підготовка майбутніх учителів фізичної культури
здоров'язбереження
фізкультурно-оздоровлювальна робота
інклюзія
Issue Date: 2023
Citation: Шевченко М. Підготовка майбутніх учителів фізичної культури до здоров'язбережувальної діяльності в умовах інклюзивного освітнього середовища / М. Шевченко // Науковий вісник Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського = Scientific bulletin of South Ukrainian National Pedagogical University named after K. D. Ushynsky : наук. журнал. – Одеса : ПНПУ ім. К. Д. Ушинського, 2023. – № 2 (143). – С. 81-87.
Abstract: У статті висвітлено проблему підготовки майбутніх учителів фізичної культури до роботи в інклюзивному освітньому середовищі закладів освіти. Мета дослідження полягала у визначенні теоретичних засад проблеми підготовки майбутніх учителів фізичної культури до організації здоров'язбережувальної діяльності в інклюзивному освітньому середовищі. Обґрунтовано своєчасність сфокусування дослідницької уваги на проблемі підготовки майбутніх учителів фізичної культури до впровадження елементів спортивно-масової роботи в інклюзивному освітньому середовищі на здоров'язбережувальних засадах. Систематизовано наукову інформацію щодо понять «інклюзивне освітнє середовище», «здоров'язбережувальна спортивно-масова робота». Визначено, що сучасне інклюзивне освітнє середовище характеризується системою ціннісного ставлення до навчання, виховання і особистісного розвитку дітей з особливими освітніми потребами, а також сукупністю ресурсів (засобів, зовнішніх і внутрішніх умов), їх життєдіяльності в загальноосвітньому навчальному закладі і спрямованістю на реалізацію індивідуальних освітніх стратегій вихованців Схарактеризовано своєрідність професійної діяльності вчителя фізичної культури з упровадження здоров'язбережувальної спортивно-масової роботи в інклюзивному освітньому середовищі, яка полягає в необхідності створення безбар’єрного здоров’язбережувального середовища у майбутній професії, формування знань, умінь і навичок індивідуалізації та диференціації у фізичному вихованні дітей з особливими освітніми потребами та розвиток якостей, що сприятимуть успішності реалізації вчителем індивідуального підходу у фізичному вихованні школярів з урахуванням принципів інклюзії.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17859
Appears in Collections:2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shevchenko Maksym.pdf214.83 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.