Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17836
Title: Навчальний посібник до навчальної дисципліни «Загальна фізика (Електрика та магнетизм)» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня спеціальності 014 Середня освіта (Фізика)
Authors: Шкатуляк, Наталія Михайлівна
Shkatulyak, Natalya Mykhailivna
Усов, Валентин Валентинович
Usov, Valentyn Valentynovych
Keywords: електричне поле у вакуумі
електрична індукція
електромагнитні коливання
змінний струм
івняння Максвелл
магнітне поле
розв’язання фізичних задач
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад "Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського"
Citation: Шкатуляк Н. М. Навчальний посібник до навчальної дисципліни «Загальна фізика (Електрика та магнетизм)» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня спеціальності 014 Середня освіта (Фізика) / Н. М. Шкатуляк, В .В. Усов. – Одеса : Університет Ушинського, 2023. – 178 с.
Abstract: У посібнику викладено основні теоретичні та експериментальні відомості про таки питання: електричне поле у вакуумі та в діелектриках, провідники в електричному полі, постійний електричний струм, магнітне поле в вакуумі, магнітне поле в речовині, електромагнітна індукція, рівняння Максвелла, електромагнітні коливання і змінний струм. Навчальний посібник дозволить скласти уявлення про процеси і закономірності, що визначають виникнення та властивості електричного та магнітного полів та їх взаємозв’язку, властивості електро та радіо матеріалів, поведінки магнітних матеріалів у магнітному полі, електромагнітної індукції, а також набути певних практичних навичок аналізу електричних та магнітних явищ речовини шляхом розв’язання задач та відповідей на контрольні запитання. Навчальний посібник розрахований на здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за ОПП «014 Середня освіта. Фізика» для самостійного поглибленого вивчення курсу.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17836
Appears in Collections:Кафедра фізики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shkatulyak.pdf3.16 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.