Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17635
Title: Вальдорфська система: реалії та перспективи
Authors: Фармагей, М.
Ноздрова, Оксана Павлівна
Nozdrova, Oksana Pavlivna
Keywords: вальдорфська педагогіка
уява (фантазія) у навчанні
Issue Date: 2023
Publisher: Кафедра педагогіки Університету Ушинського; Нерубайський академічний ліцей № 1 Нерубайської сільської ради, Одеського району Одеської області
Citation: Ноздрова О. П. Вальдорфська система: реалії та перспективи / О. П. Ноздрова, М. Фармагей // Модернізація освітнього процесу в сучасних закладах освіти : збірник наукових праць / редкол. О. Я. Чебикін та ін. – Одеса : Університет Ушинського, 2023. – С. 140-149.
Abstract: Принциповою відмінністю вальдорфських підходів від існуючих у сучасній освіті є реалізація в педагогічному процесі пріоритету антропології (людинознавства), який складає основу педагогічної концепції Р.Штайнера. Реалізація пріоритету антропології у навчально-виховному процесі вимагає здійснення, з одного боку, цілісного підходу до процесу навчання, з іншого – особистісно-орієнтованого підходу до дитини. У вальдорфській школі реалізація людинознавчого підходу пов’язана з цілеспрямованою та систематичною роботою вчителя над розвитком усіх учнів, у тому числі й найслабкіших. У цьому педагогу сприяють форми організації навчання, зокрема ритмічна організація педагогічного процесу. Специфікою вальдорфських форм навчання є те, що вони одночасно спрямовуються на організацію, стимулювання і мотивацію пізнавальної діяльності учнів.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17635
Appears in Collections:2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Farmagei.pdf4.78 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.