Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17502
Title: Крос-культурні аспекти вивчення корейської мови студентами педагогічного напрямку
Authors: Пак, Антоніна
Pak, Antonina
Keywords: міжкультурний діалог
мовні практики
крос-культурні практики
мовне мислення
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»; Харбінський інженерний університет
Citation: Пак А. Крос-культурні аспекти вивчення корейської мови студентами педагогічного напрямку / А. Пак // Актуальні проблеми філології і професійної підготовки фахівців у полікультурному просторі: міжнародний журнал. - Вип.6. - Одеса; Харбін: Харбінський інженерний університет, 2023. – С. 80-82.
Abstract: Поєднання мовних та культурних практик у контексті міжкультурного підходу у процесі вивчення корейської мови, на наш погляд, має дуже велике значення в плані якості та мотивації навчання і подальшого використання мови. Такий підхід надає можливості підсилити розкриття багатомірності сприйняття, свідомості та, відповідно, мовного мислення як важливих умов вивчення корейської мови для західного типу сприйняття та мислення. Використання крос-культурних практик у цьому контексті спрямовано на подолання існуючого культурного бар’єру та інтеграції отриманих знань у своє повсякденне життя, що також є важливою умовою прогресу у вивченні мови. Глибоке занурення в культурний код носія мови в процесі мовного навчання є однією за найзначущих засад здійснення мовної інтеграції власної мови та мови, обраної для вивчання. Дане явище пов’язано з тим, що мова безпосередньо є носієм певного культурного простору та водночас є і формую його буття (Найдорф, 2005). Тому навчання мові у відриві від культурного коду її носіїв суттєво обмежує як безпосередньо можливості навчання, так і глибину проникнення у певний культурний простір.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17502
Appears in Collections:2023 Вип. 6

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pak Antonina.pdf2.15 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.