Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17496
Title: Міжкультурний діалог в аспекті геополітичної взаємодії
Authors: Наумкіна, Світлана Михайлівна
Naumkyna, Svitlana Mykhailivna
Пехник, Алевтина
Keywords: комунікація
геополітика
культура
взаємодія
політичний процес
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»; Харбінський інженерний університет
Citation: Наумкіна С. М. Міжкультурний діалог в аспекті геополітичної взаємодії / С. М. Наумкіна, А. Пехник // Актуальні проблеми філології і професійної підготовки фахівців у полікультурному просторі: міжнародний журнал. - Вип.6. - Одеса; Харбін: Харбінський інженерний університет, 2023. – С. 61-63.
Abstract: У сучасному світі виявляється чимало проблем національного, регіонального та глобального рівня, що мають настільки глибоке коріння, що це визначає їхнє сприйняття як історично зумовлених. Проблеми глобального світопорядку, що формується, вимагають нового рівня осмислення багатьох питань світового розвитку. Разом з тим, не можна ігнорувати ті підходи, які в минулому допомагали зрозуміти особливості політичних процесів за допомогою мови, політичної символіки тощо. Невипадково в останні роки інтерес до подібних підходів помітно зріс. За допомогою таких знань робляться дуже успішні спроби розібратися в картині світу, виявити елементи геополітичного коду, які допомагають виявити єдині основи традицій та звичаїв різних країн та народів. А далі за допомогою таких елементів реально побудувати сучасну модель їхньої співпраці. «Геополітичне становлення будь-якої держави, ‒ на думку Н. Печко, ‒ передбачає формування конкретної внутрішньої та зовнішньої політики, остання з яких охоплює широкий спектр взаємовідносин на міжнародному просторі та тісну політичну взаємодію. Ефективність будь-якої політики значною мірою залежить від стилю комунікації, її смислового та прагматичного наповнення, обраних комунікативних стратегій і тактика».
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17496
Appears in Collections:2023 Вип. 6

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Naumkyna Svitlana Mykhailivna.pdf2.15 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.