Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17494
Title: Феномен міжкультурної комунікації: постановка питання
Authors: Баскакова, Анна Сергіївна
Keywords: культура
культурна взаємодія
політичний простір
геополітика
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»; Харбінський інженерний університет
Citation: Баскакова А. С. Феномен міжкультурної комунікації: постановка питання / А. С. Баскакова // Актуальні проблеми філології і професійної підготовки фахівців у полікультурному просторі: міжнародний журнал. - Вип.6. - Одеса; Харбін: Харбінський інженерний університет, 2023. – С. 55-57.
Abstract: У даний час спостерігається процес змішування, взаємопроникнення і переплетення культур, який неминучий у зв'язку із загальним зростанням взаємозалежності світу, економічних, політичних та інших тенденцій до зближення. Глобальні процеси, що характеризуються стрімким розвитком, залучають до своєї орбіти представників різних культурних світів, які інколи кардинально відрізняються один від одного за багатьма ключовими параметрами, характеристиками та якостями. Як правильно зазначає Т. Татаренко, що сьогодні ми «спостерігаємо прагнення знайти модель стабілізації суспільства. Будь-яка ретардивна стабілізація призведе до розпаду культурної організації простору країни. Стійкості соціальних структур можна добитися тільки через прогресивну стабілізацію, яка має здійснюватися в межах метаетнічного простору, в просторових межах культури шляхом модернізації, ідентифікації часткових суб'єктів, яка припускає завершення становлення соціальної структури, розвиток політичної системи, системної цілісності суспільства». Тому особливий інтерес викликає феномен міжкультурної взаємодії та питання її регуляції. Феномен міжкультурної комунікації – це складне явище, до вивчення якого звертаються представники різних галузей науки: політологи, філософи, соціологи, антропологи, філологи, культурологи.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17494
Appears in Collections:2023 Вип. 6

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Baskakova.pdf2.15 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.