Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17240
Title: Конспект лекцій до дисципліни «Фізична реабілітація» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта
Authors: Ковиліна, Вероніка Геннадіївна
Kovylina, Veronika Gennadievna
Keywords: фізична реабілітація
дошкільна освіта
педагогічна корекція
вища освіта
нетрадиційні методи
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Ковиліна В.Г. Конспект лекцій до дисципліни «Фізична реабілітація» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта. - Одеса, 2023. - 99 с.
Abstract: Проблема профілактики та корекції відхилень у стані здоров’я дітей дошкільного віку є однією з актуальних у системи виховання та освіти. Курс «Фізична реабілітація» має важливе значення в системі навчання фахівців з дошкільної освіти, оскільки ця дисципліна дає загальне розуміння про лікувальну фізичну культуру, її форми, засоби та методи. А також прикладні особливості застосування ЛФК при різних захворюваннях і травмах. Вміти застосовувати окремі елементи нетрадиційних методів оздоровлення у профілактиці, виявленні та лікуванні певних пошкоджень та захворювань організму. Вивчення дисципліни «Фізична реабілітація» орієнтує студентів на проведення фізичної реабілітації при різних захворюваннях у дітей, знання про хворобу й травми, у комплексному лікуванні яких використовують засоби фізичної реабілітації. Призначення даної дисципліни також навчити майбутніх фахівців розвивати у собі спостережливість, дослідницькі інтереси, здатність вивчати загальний стан дитини, бачити найменші зміни в її стані і тим самим забезпечувати гнучку тактику застосування засобів фізичної реабілітації на етапах відновлювального лікування.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17240
Appears in Collections:Кафедра сімейної та спеціальної педагогіки і психології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kovylina.pdf1.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.