Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17054
Title: Навчальний посібник до дисципліни «Педагогічна майстерність тренера-викладача» для здобувачів освіти першого освітнього рівня (бакалавр) вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт
Authors: Тітова, Ганна Віталіївна
Titova, Hanna Vitaliivna
Бобошко, Володимир Васильович
Boboshko, Volodymyr Vasyl'ovych
Підгірний, Олег Валерійович
Pidhirnyi, Oleh Valeriiovych
Keywords: педагогічна майстерність
майстерність тренера-викладача
педагогічна діяльність
фізична культура і спор
самовдосконалення
Issue Date: 2022
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Тітова Г. В. Навчальний посібник до дисципліни «Педагогічна майстерність тренера-викладача» для здобувачів освіти першого освітнього рівня (бакалавр) вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт / Г. В. Тітова, В. В. Бобошко, О. В. Підгірний. - Одеса : Університет Ушинського, 2022. - 175 с.
Abstract: Інтеграція України в європейський освітній та науковий простір, підвищення якості освіти та рівня викладання навчальних дисциплін зумовлюють посилення вимог до сучасного викладача, рівня його професійної компетентності, загальної культури, педагогічної майстерності та постійного самовдосконалення. На сучасному етапі розвитку теорії та практики виховання молодого покоління особливо актуальними є проблеми педагогічної майстерності та педагогічної діяльності. Трансформація суспільства і системи цінностей вимагає від представників психолого-педагогічних наук перегляду традиційних уявлень про організацію, форми і засоби освітнього процесу, а також системи стосунків із колегами та учнями. Названі реформи не оминули й професійну діяльність сучасного фахівця з фізичної культури і спорту. Фізична культура і спорт у сучасному суспільстві є соціально значущими видами діяльності. Суспільні аспекти спорту і фізичної культури, а також відповідні їм різні функції багатогранні, вони виконують такі завдання: ідеологічне, політичне, соціалізувальне, престижне, культурне, оздоровлювальне, освітнє, виховне, інформаційне, пропагандистське, оцінне, видовищне, рекреативне, змагальне, а також спілкування тощо, що неминуче відбивається на масовій свідомості людей. Як наслідок — висока активність населення в опануванні фізичних вправ, підвищена зацікавленість до спортивних змагань, престижність роботи у сфері фізичної культури і спорту.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17054
Appears in Collections:Кафедра спортивних ігор

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Titova Hanna Vitaliivna.pdf1.36 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.