Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16948
Title: Правове регулювання питання гендерної рівності в субрегіональній африканській організації «Спільнота розвитку Півдня Африки (САДК
Authors: Койчева, О. С.
Keywords: гендерна рівність
африканська організація
Південь Африки
гендерна рівність
свобода жінок
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Койчева О. С. Правове регулювання питання гендерної рівності в субрегіональній африканській організації «Спільнота розвитку Півдня Африки (САДК) / О. С. Койчева // Історіосфера: матеріали Вісімнядцятої наукової конференції викладачів, здобувачів вищої освіти та молодих учених Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського, [7-8 квітня, 2023р.] / Південноукр. нац. пед. ун-т ім. К. Д. Ушинського, Рада молодих учених та спеціалістів; [ Ю. А. Добролюбська (відп. ред.) та ін.]. – Одеса : [ПНПУ імені К. Д. Ушинського], 2023. – С.114-119.
Abstract: Питання гендерної рівності є одним з пріоритетних питань в САДК, оскільки відповідає соціально-економічним цілям розвитку країн-учасниць, їх інтеграції до світових ринків. Починаючи з 1992 року було прийнято низку документів, які сприяють рішенню пи- тань реалізації жінок в сфері соціально-економічного та політичного життя. Головним тут є та обставина, що, враховуючи засилля старих традиційних практик в середовищі африканських країн стосовно ви- ховання жінок, документи спрямовані на відхід від застарілих ідей, що не вписуються в нові реалії суспільного розвитку та суперечать вільній реалізації своїх прав і свобод жінкою.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16948
Appears in Collections:2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Koycheva.pdf367.29 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.