Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16786
Title: Підготовка майбутніх учителів початкової школи до впровадження технології особистісно–орієнтованого навчання молодших школярів
Authors: Ковальчук, В. Ю.
Keywords: підготовка майбутніх учителів початкової школи
особистісно-орієнтоване навчання
навчання молодших школярів
початкова освіта
Issue Date: 2017
Publisher: Видавничий дім «Гельветика»
Citation: Ковальчук В. Ю. Підготовка майбутніх учителів початкової школи до впровадження технології особистісно–орієнтованого навчання молодших школярів / В. Ю. Ковальчук // Глобальні виклики педагогічної освіти в університетському просторі : матеріали ІІІ Міжнародного Конгресу (м. Одеса, 18-21 травня 2017 р.) / Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського. – Одеса: Видавничий дім «Гельветика», 2017. – С. 161-162.
Abstract: Проблема підготовки студентів до здійснення технології особистісно-орієнтованого навчання в початковій школі розглядається в теоретичному та практичному аспектах. З метою оволодіння студентами теоретичними знаннями під час читання лекцій з педагогічних дисциплін увагу зосереджена на визначенні поняття «особистісно-орієнтоване навчання» та розкритті його сутності. Впровадження технології особистісно-орієнтованого навчання ставить підвищені вимоги до вчителя, а відтак – і до майбутнього вчителя, а саме: йому потрібно підготувати цікавий і змістовний навчальний матеріал, визначити види навчальної діяльності учнів, готувати завдання на вибір, розглянути рівень їхньої складності за навчальними можливостями учнів, оволодіти вмінням відчувати кожну дитину на уроці та поза ним тощо. Але, з іншого боку, здійснення технології особистісно-орієнтованого навчання – це простір для творчості вчителя та учнів, добір оптимальних форм і методів навчання, ефективних прийомів активізації пізнавальної діяльності учнів.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16786
Appears in Collections:Глобальні виклики педагогічної освіти в університетському просторі (2017)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kovalchuk.pdf9.87 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.