Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16687
Title: Шлях довжиною в 100 років: від книгозбірні інституту народної освіти до сучасної університетської бібліотеки
Authors: Спасскова, Олена Павлівна
Spasskova, Olena Pavlivna
Keywords: бібліотека Університету Ушинського
фонди бібліотеки
комплектування фондів
приватні колекції
відновлення фондів
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад "Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського"
Citation: Спасскова О. П. Шлях довжиною в 100 років: від книгозбірні інституту народної освіти до сучасної університетської бібліотеки / О. П. Спасскова // Бібліотека у сучасному інформаційному просторі: проблеми та перспективи (до 100-річчя бібліотеки Університету Ушинського) : тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної бібліотечної конференції (17 листопада 2022 р., м. Одеса) / упоряд. О. П. Спасскова, І. В. Панченко, О. А. Максим. – Одеса : Південноукр. нац. пед. ун-т ім. К. Д. Ушинського, 2023. – С. 3-7.
Abstract: Історія бібліотеки Університету Ушинського нерозривно пов’язана з розвитком та становленням педагогічної освіти півдня України. Це історія досягнень людей щиро відданих своїй справі, а саме підготовці майбутніх педагогів, сприянню науковим відкриттям, вихованню і підтримці творчої молоді. За 100 років свого існування бібліотека пройшла довгий та складний шлях від книгозбірні до важливого та незамінного структурного підрозділу Університету Ушинського. Основним напрямком діяльності стало її перетворення зі звичайного книгосховища на науковий, культурно-освітній та інформаційний хаб. Цей напрямок залишається найважливішим і на сучасному етапі нашої роботи. Для забезпечення ефективної підтримки навчального, наукового і виховного процесів університету, його конкурентоспроможності на ринку освітніх послуг діяльність бібліотеки базується на розширенні бібліотечно-інформаційних послуг, удосконаленні традиційних і впровадженні нових форм і методів роботи.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16687
Appears in Collections:Бібліотека у сучасному інформаційному просторі: проблеми та перспективи (до 100-річчя бібліотеки Університету Ушинського)

Files in This Item:
File SizeFormat 
Spasskova Olena Pavlivna.pdf1.92 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.