Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16349
Title: Гра форми, фактури і кольору як метод творчого самопізнання в сучасному мистецтві України (на прикладі декоративних керамічних панно Людмили Туржанської)
Authors: Порожнякова, Н. Є.
Keywords: гра
декоративність
сучасне мистецтво
творчий процес
Issue Date: 2021
Publisher: Астропринт
Citation: Порожнякова Н. Є. Гра форми, фактури і кольору як метод творчого самопізнання в сучасному мистецтві України (на прикладі декоративних керамічних панно Людмили Туржанської) / Н. Є. Порожнякова // Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти : сучасний досвід і перспективи : тези доповідей І Всеукраїнської науково-практичної конференції; [упоряд. : О. В. Ткачук, Т. С. Штикало], (м. Одеса, 18–19 березня 2021 р.). — Одеса : ДЗ «Південноукр. нац. пед. ун-т ім. К. Д. Ушинського» (Астропринт), 2021. – C. 54-55.
Abstract: у творчості багатьох сучасних українських художників гра є методом творчого процесу самопізнання через мистецтво. Про феномен гри в житті сучасної людини і, тим більше, людини творчої всерйоз замислюються сучасні філософи і психологи. Існують десятки визначень поняття «гра», і здебільшого вони виділяють головні її ознаки — мотив гри лежить не в її результаті, а в самому процесі. Так само і для художника, важливий сам творчий процес, в якому народжуються, виявляються, змінюючи одна одну в нескінченному потоці, нові форми й асоціації. У творчості сучасної одеської художниці Людмили Туржанської однією з ключових — є тема гри. Вона сміливо експериментує з фактурою і кольором в декоративних керамічних блюдах і панно 2000-х років.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16349
Appears in Collections:Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти: сучасний досвід і перспективи (2021)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Porozhniakova.pdf544.6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.