Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16342
Title: Національні традиції пленеру у просторі розвитку колористичної гармонії у студентів ХГФ
Authors: Нагуляк, Петро Іванович
Nahulyak, Petro Ivanovych
Нагуляк, Петр Иванович
Keywords: пленер
національна традиція пленеру
колорит
колористична гармонія
Issue Date: 2021
Publisher: Астропринт
Citation: Нагуляк П. І. Національні традиції пленеру у просторі розвитку колористичної гармонії у студентів / П. І. Нагуляк // Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти : сучасний досвід і перспективи : тези доповідей І Всеукраїнської науково-практичної конференції; [упоряд. : О. В. Ткачук, Т. С. Штикало], (м. Одеса, 18–19 березня 2021 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукр. нац. пед. ун-т ім. К. Д. Ушинського» (Астропринт), 2021. – C. 39-42.
Abstract: Традиційні методи та принципи навчання пейзажному живопису на відкритому повітрі, що застосовувалися майстрами минулого, а також теоретичні розробки в області педагогіки, психології мистецтва, розробки колористичної гармонії в кольорознавстві, стають в центрі уваги як важлива складова в удосконаленні методів навчання студентів на пленері в сучасності. Пленер — це живопис на відкритому повітрі, але при цьому відтворення навколишньої дійсності не обмежується простою фіксацією предметного світу, він творчо переосмислюється, узагальнюється, інтерпретується і представляється в колористичному.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16342
Appears in Collections:Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти: сучасний досвід і перспективи (2021)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Naguliak.pdf548.03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.