Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16329
Title: Функціонально-стилістичні особливості іменникової синонімії у романах Павла Загребельного «Роксолана» і «Я, Богдан»
Authors: Гинга, Ірина
Боєва, Евеліна Володимирівна
Боева, Эвелина Владимировна
Boieva, Evelina Volodymyrivna
Keywords: іменникова синонімія
роман «Я, Богдан»
роман «Роксолана»
Павло Загребельний
Issue Date: 2022
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Гинга І. Функціонально-стилістичні особливості іменникової синонімії у романах Павла Загребельного «Роксолана» і «Я, Богдан» / Ірина Гинга, Е. В. Боєва // Літературна творчість Григорія Сковороди й сучасність (до 300-річчя від дня народження) : збірн. наук. статей. – Одеса : Університет Ушинського, 2022. – С. 179-186.
Abstract: Синоніми, які вважаються центральними засобами стилістики, відіграють важливу роль у розкритті ідеї творів, характеристиці персонажів, передачі нюансів думки письменника. На нашу думку, основний принцип добору синонімічних одиниць продиктований прагненням письменника до змістової точності, лаконічності, простоти й виразності, прагненням надати необхідної експресивності висловленню. Все це демонструє стилістичну майстерність П.А.Загребельного. Крім того, внутрішня організація семантики синонімічних одиниць, їхня єдність у предметно-поняттєвому співвіднесенні реалізується саме в ХТ і, за нашими спостереженнями, існує низка індивідуально-авторських особливостей у використанні лексичної синоніміки, що пов’язані з впливом лінгвістичних та екстралінгвістичних факторів на синонімічні ряди в художньому творі.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16329
Appears in Collections:Літературна творчість Григорія Сковороди й сучасність (до 300-річчя від дня народження)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Hyhha.pdf2.26 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.