Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16269
Title: Нормативно-правові засади реалізації державної політики в сфері фізичної культури і спорту в умовах децентралізації влади
Authors: Кольчак, Валентина Андріївна
Kolchak, Valentina
Keywords: фізична культура і спорт
державна політика в сфері фізичної культури
нормативно-правова база
дезентралізована влада
державна політика
Issue Date: 2022
Publisher: видавець Букаєв Вадим Вікторович
Citation: Кольчак В. А. Нормативно-правові засади реалізації державної політики в сфері фізичної культури і спорту в умовах децентралізації влади / В. А. Кольчак // Сучасні проблеми фізичного виховання, спорту та здоров’я людини : матеріали VІ інтернет-конференції (м. Одеса, 17-18 листопада 2022 р.). – Одеса : видавець Букаєв Вадим Вікторович, 2022. – С. 98-100.
Abstract: Автором узагальнено існуючу нормативно-правову базу, функціонування та розвитку сфери фізичної культури і спорту в умовах децентралізації влади. Розкрито пріоритети державної політики. Актуальність. Динамічний та збалансований розвиток регіонів постає однією з найважливіших проблем подальшого впровадження ринкових відносин та суспільних перетворень в Україні, враховуючи її європейський вектор розвитку. Регіональний соціально-економічний розвиток, представляється як органічне поєднання та взаємозв’язок функціонально- просторових та галузево-регіональних блоків розвитку територій. За роки незалежності в країні не в повній мірі сформувалася регіональна політика як філософія функціонування внутрішнього ринку та відкритої економіки, яка б ґрунтувалась на концепції використання власних ресурсів розвитку території, створення фінансових засад самодостатності регіонів, стимулювання точок економічного зростання у регіонах та містах. Сфера фізичної культури і спорту є досить новим та перспективним сектором національної економіки в рамках вирішення цілей сталого розвитку в умовах циркулярної економіки, що потребує певних змін, які є неоднозначними, досить протирічними та торкаються всіх елементів соціально- економічного механізму функціонування сфери фізичної культури і спорту. В основі вирішення цього питання покладено нормативно-правові засади реалізації державної політики в означеній сфері в умовах децентралізації влади.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16269
Appears in Collections:Сучасні проблеми фізичного виховання, спорту та здоров’я людини (2022)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kolchak 2022 pdf2.68 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.