Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16203
Title: Конспект лекцiй до дисциплiни «Психологiя спiлкування» для здобувачiв першого (бакалаврського) рiвня вищої освiти ОПП Дошкiльна освiта/Психологiя спецiальностi 012 Дошкiльна освiта
Authors: Сторож, Вікторія Василівна
Storozh, Victoriya
Keywords: спiлкування
психологiя спiлкування
Issue Date: 2022
Publisher: Державний заклад «Пiвденноукраїнський нацiональний педагогiчний унiверситет iменi К. Д. Ушинського»
Citation: Конспект лекцiй до дисциплiни «Психологiя спiлкування» для здобувачiв першого (бакалаврського) рiвня вищої освiти ОПП Дошкiльна освiта/Психологiя спецiальностi 012 Дошкiльна освiта. - Одеса: Університет Ушинського, 2022. - 55 с.
Abstract: У спiлкуваннi виявляється людська сутнiсть, через спiлкування (комунiкацiю) людина реалiзує себе, стверджує, вирiшує питання, проблеми. Без спiлкування неможливе iснування людини i людського суспiльства. Спiлкування є важливою духовною потребою особистостi як суспiльної iстоти. Потреба людини у спiлкуваннi зумовлена суспiльним способом її буття та необхiднiстю взаємодiї у процесi дiяльностi. Будь-яка спiльна дiяльнiсть, i в першу чергу трудова, не може здiйснюватися успiшно, якщо мiж тими, хто її виконує, не будуть налагодженi вiдповiднi контакти та не буде iснувати взаєморозумiння. Отже, спiлкування – унiверсальна реальнiсть людського буття, яка породжується i пiдтримується рiзноманiтними формами людських стосункiв. Вивчення курсу «Психологiя спiлкування» як навчальної дисциплiни ґрунтується на класичних та сучасних наукових дослiдженнях та є складовою частиною дисциплiн циклу професiйно-педагогiчної пiдготовки. «Психологiя спiлкування» є загальноосвiтнiм курсом, що спрямована на вивчення та розумiння базових категорiй i понять науки психологiя спiлкування, адже ефективнiсть взаємодiї мiж людьми залежить вiд комунiкативної компетентностi. Протягом курсу вивчаються та засвоюються вмiння встановлювати та пiдтримувати основнi та необхiднi контакти з людьми, також вивчаються психологiчнi особливостi, функцiї та властивостi мiжособистiсного спiлкування. Дисциплiна «Психологiя спiлкування» розглядає основнi концепцiї та принципи теорiї спiлкування, розглядає методологiчнi проблеми загальної психологiї та психологiї особистостi у концептi психологiї спiлкування. Також, вивчаються властивостi особистостi, якi допомагають досягти ефективностi у процесi комунiкацiї, викладаються актуальнi проблеми сучасної психологiї, основоположнi iдеї теорiй особистостi, особливостi пiзнавальної, мотивацiйної та емоцiйної сфер особистостi, її темпераменту, характеру, здiбностей з точки зору теорiї комунiкацiї.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16203
Appears in Collections:Кафедра сімейної та спеціальної педагогіки і психології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Storozh Victoriya.pdf588.53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.