Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15641
Title: Роль особистості в культурі спілкування. До 75-річчя від дня народження професора Яна Ґжесяка
Other Titles: The Role of Personality in the Culture of Communication (to the 75th Anniversary of Professor Jan Grzesiak)
Authors: Зимомря, Микола Іванович
Зимомря, Іван
Баніт, Ольга
Жмаєва, Наталя Сергіївна
Zhmayeva, Natalya Sergiyivna
Keywords: Ян Ґжесяк
польський вчений
професор
Issue Date: 2021
Publisher: Астропринт
Citation: Зимомря М. Роль особистості в культурі спілкування. До 75-річчя від дня народження професора Яна Ґжесяка / Микола Зимомря, Іван Зимомря, Ольга Баніт, Наталя Жмаєва // Науковий вісник Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського : Лінгвістичні науки : зб. наук. праць. – Одеса : Інформаційно-видавничий центр університету ім. К. Д. Ушинського, 2021. – № 33. – С. 88-103.
Abstract: Культура спілкування передбачає активну взаємодію багатьох чинників, які її стимулюють, з урахуванням природної потреби реалізувати діалогічність. Йдеться про усвідомлену координацію зусиль носіїв діалогу з проекцією на обмін змістом інформаційного, інтелектуального, критично-оцінювального, соціально-прагматичного та емоційного характеру. У цьому контексті діяльність визначного польського вченого Яна Ґжесяка грунтується на загальнолюдських засадах, що свідчать про високу культуру його особистості. Тут варто окреслити цей контекст, у першу чергу, з проекцією на соціокультурне середовище. До його значності давно привернув увагу професор Ян Ґжесяк, який належить до плеяди відомих польських педагогів-науковців, видатних експертів з освітньої практики сучасної епохи. Будучи вченим, викладачем і вчителем учителів, він здобув цінний досвід, нагромаджений упродовж десятиліть у педагогічній роботі в школах різного типу (включаючи комбіновані класи), а також у центрі підготовки вчителів та в багатьох інших неакадемічних інституціях. Усе це водночас позитивно вплинуло на науковий розвиток і творчість дослідника. У своїй багаторічній науковій роботі Ян Ґжесяк бере активну участь у численних формах міжнародної співпраці, передусім із дослідницькими центрами та університетами в Україні та Білорусі. Завдяки співпраці та науковим контактам між ученими та працівниками культури стало можливим проявлення його особистісних цінностей, наукових і педагогічних устремлінь, а також високої відданості науково-дослідній та освітній діяльності.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15641
Appears in Collections:2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zymomrya, Zymomrya, Banit, Zhmayeva.pdf619.51 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.