Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15249
Title: Мовна маніпуляція в контексті розвитку засобів масової комиунікації
Authors: Наумкіна, Світлана Михайлівна
Naumkyna, Svitlana Mykhailivna
Keywords: засоби масової комунікації
мовний вплив
риторика
засоби переконання
маніпуляція
інформація
свідомість
Issue Date: 2022
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»; Харбінський інженерний університет
Citation: Наумкіна С. М. Мовна маніпуляція в контексті розвитку засобів масової комунікації / С. М. Наумкіна // Актуальні проблеми філології і професійної підготовки фахівців у полікультурному просторі: міжнародний журнал. – Вип. 5. – Одеса; Харбін : Харбінський інженерний університет, 2022. ‒ С. 50-52.
Abstract: Маніпулятивний вплив існує незалежно від наявності або відсутності його описів. Поява назв досліджуваного виду прихованого впливу, пов'язаних з мовою, обумовлена активізацією вивчення маніпулятивного впливу вченими і, відповідно, прагненням показати, що цей вплив значною мірою проявляється вербально. При цьому, слід зазначити, що мова як система також знаходиться в основі передумов існування маніпулятивного впливу, але маніпулятивний вплив не проводиться тільки за допомогою мови як такої. Визначити, маніпулятивний цей вплив або інший вид прихованого впливу, можливо, лише досліджуючи дискурс, а вивчення мови покаже наявність прихованого впливу, який потенційно може бути маніпулятивним.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15249
Appears in Collections:2022 Вип. 5

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Naumkyna Svitlana Mykhailivna 2022.pdf2.98 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.