Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15113
Назва: Розвиток громадянського суспільства в Україні
Автори: Каспарова, К.
Ключові слова: громадянське суспільство в Україні
держава і право
еволюцію громадянського суспільства
приватна власність
Дата публікації: 2021
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus
Бібліографічний опис: Каспарова К. Розвиток громадянського суспільства в Україні / К. Каспарова // Сучасні виклики соціально - політичного розвитку: політико-правові, соціально-економічні та культурні виміри : матеріали другої Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції (м. Одеса, 21 травня 2021 р.). - Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2021. - С. 14-19.
Короткий огляд (реферат): Термін ―громадянське суспільство з’явився лише у XVII ст. в працях відомих мислителів Г. Гроція, Т. Гоббса, Дж. Локка та з часом був популяризований у роботах наступних поколінь дослідників. Впродовж багатьох років вислів ―громадянське суспільство став багатозначним у різних країнах та в різні епохи. громадянське суспільство – це суспільство демократії, що надає кожній людині можливість жити на гідному рівні; суспільство, де відсутнє відчуження людини від засобів виробництва і знарядь праці, насамперед – від приватної власності. Дане суспільство має пріоритет щодо держави, яка становить його складову частину.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15113
Розташовується у зібраннях:Сучасні виклики соціально-політичного розвитку: політико-правові, соціально-економічні та культурні виміри (2021)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kasparova 2021.pdf1.41 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.