Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15113
Title: Розвиток громадянського суспільства в Україні
Authors: Каспарова, К.
Keywords: громадянське суспільство в Україні
держава і право
еволюцію громадянського суспільства
приватна власність
Issue Date: 2021
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus
Citation: Каспарова К. Розвиток громадянського суспільства в Україні / К. Каспарова // Сучасні виклики соціально - політичного розвитку: політико-правові, соціально-економічні та культурні виміри : матеріали другої Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції (м. Одеса, 21 травня 2021 р.). - Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2021. - С. 14-19.
Abstract: Термін ―громадянське суспільство з’явився лише у XVII ст. в працях відомих мислителів Г. Гроція, Т. Гоббса, Дж. Локка та з часом був популяризований у роботах наступних поколінь дослідників. Впродовж багатьох років вислів ―громадянське суспільство став багатозначним у різних країнах та в різні епохи. громадянське суспільство – це суспільство демократії, що надає кожній людині можливість жити на гідному рівні; суспільство, де відсутнє відчуження людини від засобів виробництва і знарядь праці, насамперед – від приватної власності. Дане суспільство має пріоритет щодо держави, яка становить його складову частину.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15113
Appears in Collections:Сучасні виклики соціально-політичного розвитку: політико-правові, соціально-економічні та культурні виміри (2021)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kasparova 2021.pdf1.41 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.