Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/14660
Title: Формування соціокультурної компетентності учнів на уроках іноземної мови: стандарти НУШ
Authors: Бондаренко, О. М.
Keywords: соціокультурна компетентність учнів
урок іноземної мови
іншомовна підготовка учнів
соціокультурні інтереси дітей
ігрові технології на уроках
симуляція
викладання іноземної мови у старших класах
інтерактивні методів навчання учнів англійської мови
Issue Date: 2022
Publisher: Державний заклад "Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського"; Нерубайський навчально-виховний комплекс "школа-гімназія" Нерубайської сільської ради
Citation: Бондаренко О. М. Формування соціокультурної компетентності учнів на уроках іноземної мови: стандарти НУШ / О. М. Бондаренко // Модернізація освітнього процесу в сучасних закладах освіти : збірник наукових праць / редкол. О. Я. Чебикін та [ін.]; / Державний заклад "Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського"; Нерубайський навчально-виховний комплекс "школа-гімназія" Нерубайсько сільської ради. – Одеса: Університет Ушинського, 2022. – С. 40-49.
Abstract: Іншомовна підготовка учнів в загальноосвітніх навчально-виховних закладах залишається досить актуальною проблемою, яка потребує особливої уваги на даному етапі реалізації НУШ в школі. Формування соціокультурної компетенції як складової частини іншомовної компетентності школярів починається з початкової ланки шкільної освіти. У статті розкрито питання формування соціокультурної компетентності школярів та вибір відповідних інструментів та технологій їх розвитку. Формування соціокультурної компетенції має свої певні особливості на кожному ступені навчання у школі, які проявляються вже при відборі лінгвокраїнознавчого матеріалу. Добір матеріалу з різних галузей іншомовної культури здійснюється не лише за критерієм мовленнєвої посильності, але передусім з урахуванням соціокультурних інтересів дітей певного віку. Визначено декілька умов щодо формування соціокультурної компетентності учнів на уроках іноземної мови. Це розуміння учителями змісту соціокультурної компетентності, який складають знання соціальних правил, сценаріїв та моделей поведінки в іншомовній комунікації, знання норм спілкування під час зустрічі, прощання, знайомства, вітання, вдячності, прохань, запрошень.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/14660
Appears in Collections:2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bondarenko Olha 2022.pdf2.11 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.