Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/13743
Title: Конспект лекцій до навчальної дисципліни «Дитяча література» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта
Authors: Монке, Олена Станіславівна
Monke, Olena Stanislavivna
Keywords: дитяча література
дитячий фольклор
морально-духовне виховання
функції художньої літератури
поняття і категорії художньої літератури
художній твір
Issue Date: 2022
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Монке О. С. Конспект лекцій до навчальної дисципліни «Дитяча література» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта / О. С. Монке.– Одеса: ПНПУ імені К. Д. Ушинського, 2022. – 51 с.
Abstract: Навчальна дисципліна «Дитяча література» є обов`язковою навчальною дисципліною, яка передбачає ознайомлення студентів із творами, що входять до «золотого фонду» української і світової літератури для дітей, роботу, пов`язану з аналізом художніх творів, зокрема з точки зору їх використання у всебічному вихованні й розвитку дітей дошкільного віку; вивчення напам`ять окремих творів; формування літературної компетенції і підготовленості до залучення дошкільників у коло дитячої літератури. Вивчення навчальної дисципліни «Дитяча література» передбачає не тільки глибоке ознайомлення студентів з найяскравішими постатями в літературному процесі, всебічне студіювання конкретних художніх текстів, а й власне розвиток їх особистісного духовно-культурного рівня. Мета вивчення дитячої літератури полягає у формуванні національно свідомої, духовно багатої, гуманістично-спрямованої, літературно компетентної особистості, здатної у майбутній професійній діяльності залучати дітей дошкільного віку до української і світової літератури для дітей дошкільного віку.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/13743
Appears in Collections:Кафедра сімейної та спеціальної педагогіки і психології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Monke Olena Stanislavivna 2022.pdf740.82 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.