Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/13528
Title: Сучасні виклики формування спроможних громад
Authors: Зелінська, Наталя Сергіївна
Zelinskaya, Natalya Serhiivna
Keywords: реформа децентралізації в Україні
працездатність населення
спроможні громадяни
спроможність територіальних громад
державне управління
Issue Date: 2021
Publisher: Одеський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України
Citation: Зелінська Н. С. Сучасні виклики формування спроможних громад / Н. С. Зелінська // Публічне управління в Україні: історія державотворення, виклики та перспективи : матеріали XІІ наук. інтернетконф. за міжнар. участю для аспірантів та докторантів, 28 трав. 2021 р. – Одеса : ОРІДУ НАДУ, 2021. - С. 243-245.
Abstract: Все ближче час кульмінації реформи децентралізації в Україні. Вже створено громади, укрупнено райони, затверджена ціла низка нормативно-правових актів, виходить на фінішну пряму обговорення внесення змін в Конституцію України тощо. Проте, ці кроки не мають всіх відповідей на виклики, які стоять перед новоствореними громадами для формування їх спроможності. Та й сподіватися, що в подальшому не буде внесено змін, наприклад, щодо кордонів цих громад (їх повторне об’єднання/роз’єднання) також було б досить самовпевнено. Адже, вже сьогодні ми можемо спостерігати цілу низку проблем новостворених громад щодо утримання освітньої, медичної, культурної та іншої інфраструктури, яка їм перейшла від розформованих районів. Особливо це стосується тих громад, які були сформовані на базі колишніх районних центрів, але не об’єднали всі сільські ради цього району. На їх балансі залишилися громіздкі районні будинки культури, спортивні школи, вокзали, адміністративні будівлі райдержадміністрацій, податкових тощо.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/13528
Appears in Collections:Кафедра освітнього менеджменту та публічного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zelinskaya Natalya Serhiivna.pdf2.55 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.