Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12444
Title: Конспект лекцій до дисципліни «Логоритміка» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта, додаткової спеціальності 016 Логопедія
Authors: Кавиліна, Ганна Костянтинівна
Kavylina, Ganna Kostyantynivna
Keywords: конспект лекцій
логоритміка
дошкільна освіта
логопедія
Issue Date: 2021
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Конспект лекцій до дисципліни «Логоритміка» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта, додаткової спеціальності 016 Логопедія. Одеса, 2021. 61 с.
Abstract: Дошкільний вік є сенситивним для розвитку сприймання, що слугує формуванню пам’яті, мислення, уваги. В основі розвитку вищих функцій лежить складний процес інтеграції зовнішнього світу у внутрішній. «Розвиток сприйняття різної модальності створює ту первинну базу, на якій починає формуватися мова» (Л. С. Виготський). Тому за різноманітних порушень бажано особливу увагу приділяти розвитку сприйняття. Недоліки загальної мовленнєвої моторики виправляємо засобами логоритміки. Логоритміка – це низка вправ, завдань, ігор, що поєднує в собі музику і рухи, музику і слово, музику, слово і рухи. І все це спрямовано на виконання корекційних, освітніх та оздоровчих завдань. Методично правильно дібрані вправи на заняттях з логоритміки впливають на загальний тонус, настрій, на моторику, нормалізують дихання. Мета навчальної дисципліни: «Логоритміка» - ознайомити студентів, що опановують додаткову спеціальність «Логопедія», з особливостями рухової сфери у дітей з тяжкими порушеннями мовлення та формування у них умінь проведення логоритмічних занять з урахуванням вимог, які висуваються на сучасному етапі до вчителя-логопеда.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12444
Appears in Collections:Кафедра сімейної та спеціальної педагогіки і психології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ЛОГОРИТМІКА МЕТОДИЧКА (1).pdf1.22 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.