Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11222
Назва: Показники морфологічного статусу дітей 6-8 років
Інші назви: Indicators of Morphological Status of 6–8 year-old сhildren
Автори: Холодов, Сергій Анатолійович
Kholodov, Sergii Anatoliyovych
Ключові слова: морфологічний статус
фізичний розвиток
маса та довжина тіла
діти 6-8 років
morphological status
physical development
body weight and length
6–8 year-old children
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Холодов С. А. Показники морфологічного статусу дітей 6-8 років / С. А. Холодов // Journal of Education, Health and Sport. - 2017. - №7(2). - Р. 871-878.
Короткий огляд (реферат): Як відзначають багато фахівців процеси зростання і розвитку є біологічними властивостями живої матерії. Ріст і розвиток людини є безперервний поступальний процес, що протікає протягом всього його життя. Зважаючи на це розвиток протікає стрибкоподібно, і різниця між його окремими етапами або періодами життя зводиться не тільки до кількісних, а й якісних змін. Ознаки фізичного розвитку змінюються під впливом успадкованих особливостей і під впливом складного комплексу соціальних і демографічних умов. Завдання дослідження – визначити морфометричні показники практично здорових дітей 6–8 років. Результати дослідження. Встановлено, що усереднені показники довжини і маси тіла у хлопчиків і дівчаток закономірно збільшуються з віком. Це збільшення носить поступальний, але нерівномірний характер. У досліджуваний період онтогенезу у хлопців довжина тіла збільшується в середньому на 11 см, а у дівчаток на 8,7 см. У той же час, маса тіла як у хлопчиків, так і у дівчаток збільшується в середньому на 4,8 кг. Аналіз даних показує, що за показниками довжини і маси тіла немає статистично значущих розходжень (р > 0,05) між хлопчиками і дівчатами усіх вікових категорій 6–8 років. Висновки. Аналіз величезного пласту наукових знань дозволяє констатувати, що при виборі керуючих впливів, розробки прогностичних моделей оцінки моторики дітей слід враховувати особливості застосування засобів, методів, форм організації фізичного виховання в різні вікові періоди, які можуть варіювати в діапазоні одного вікового періоду, і залежати від спадкових факторів, умов навколишнього середовища і ряду інших показників. До числа прикладних проблем, на вирішення яких можуть впливати результати даного дослідження, на нашу думку, слід віднести такі: корекція порушень моторики дітей 6–8 років з використанням сучасних біомеханічних технологій. As many experts note, the processes of growth and development are biological properties of living matter. Human growth and development is a continuous progressive process that takes place throughout all life. Due to this, development occurs abruptly; thus, the difference between its individual stages or life periods presupposes not only quantitative, but also qualitative changes. Signs of physical development change under the influence of inherited features as well as under the influence of a complex set of social and demographic conditions.The task of the study is to determine morphometric parameters of almost healthy children, aged 6–8 years.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11222
Розташовується у зібраннях:Кафедра біології і охорони здоров’я

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kholodov Sergii Anatoliyovych 2017pdf525.05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.