Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/842
Title: Стан механізмів регуляції серцевого ритму студентів молодших курсів факультету фізичного виховання при виконанні дозованого фізичного навантаження за замкнутим циклом
Authors: Босенко, Анатолій Іванович
Топчій, Марія Сергіївна
Topchii, Mariia Sergiivna
Bosenko, Anatoliy Ivanovych
Keywords: серцевий ритм
механізми регуляції
варіаційна пульсометрія
фізичне навантаження
Issue Date: 2017
Publisher: Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького
Citation: Босенко А. І. Cтан механізмів регуляції серцевого ритму студентів молодших курсів факультету фізичного виховання при виконанні дозованого фізичного навантаження за замкнутим циклом / А. І. Босенко, М. С. Топчій // Вісн. Черкаського університету. - 2017. - № 1. - С. 11-18.
Abstract: Вивчено динаміку показників кардіоритму у студентів першого та другого курсів факультету фізичного виховання при виконанні дозованого фізичного навантаження за замкнутим циклом. Ритм серцевих скорочень аналізувався за допомогою програми «Caspico» (Коваленко С. О., 2005), в основі якої лежав метод математичного аналізу, або варіаційної пульсометрії Р. М. Баєвського. Виявлено, що на навантаження за замкнутим циклом у студентів молодших курсів факультету фізичного виховання відмічалася значна напруга регуляторних механізмів серцевого ритму, яка, в той же час, не досягала граничних меж і може розцінюватися як оптимальна для даної потужності навантаження.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/842
Appears in Collections:Кафедра біології і охорони здоров’я



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.