Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19940
Title: Гендерні аспекти та перспективи в умовах конфлікту: аналіз впливу воєнно-політичних подій на гендерні ролі в сучасній Україні
Authors: Бахмач, А. І.
Keywords: гендер
воєнно-політичний конфлікт
гендерні ролі
традиційні стереотипи
активність жінок
соціальна сфера
участь
законодавство
політика
гендерна рівність
дослідження
освіта
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Бахмач А. І. Гендерні аспекти та перспективи в умовах конфлікту: аналіз впливу воєнно-політичних подій на гендерні ролі в сучасній Україні / А. І. Бахмач // Перспективи : соціально-політичний журнал. – 2024. – № 1. – С. 48-56.
Abstract: Мета – дослідити та розкрити гендерні аспекти у контексті конфлікту, зосереджуючись на аналізі впливу воєнно-політичних подій на гендерні ролі в сучасній Україні з метою розу- міння змін у гендерних відносинах та їхнього впливу на соціокультурні структури. Методи дослідження. Для досягнення поставленої мети використано наступні методи: метод аналізу, за допомогою якого виокремлено особливості гендерних відносин у сучасній Україні під впливом воєнно-політичних подій, з'ясовано відмінності та зміни в гендерних ролях; метод порівняння для визначення шляхів трансформації гендерних взаємин в контексті конфлікту та допоміг ідентифікувати ключові аспекти цих змін; метод синтезу для збірки та систематизації отриманих даних для виявлення загальних тенденцій у сфері гендерних відносин, що відбуваються в умовах конфлікту; метод прогнозування для передбачення осно- вних напрямів трансформації гендерних відносин в Україні у контексті євроінтеграції. Ці методи дослідження дозволили здійснити комплексний аналіз гендерних аспектів у контексті конфлікту, що є важливим в контексті розвитку сучасного українського суспільства.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19940
Appears in Collections:2024

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
9.pdf288.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.