Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19728
Title: Історія та пам'ять у контексті українського суспільства: внутрішні дилеми та міжнародні відлуння
Authors: Петраков, М. О.
Keywords: українське суспільство
меморіальна політика
історична політика України
інтеграція історичних подій
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Петраков М. О. Історія та пам'ять у контексті українського суспільства: внутрішні дилеми та міжнародні відлуння / М. О. Петраков // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 278-282.
Abstract: Відповідальне та збалансоване ведення історичної та меморіальної політики є критично важливим для зміцнення внутрішньої соціальної гармонії, формування національної ідентичності, підтримки продуктивних міжнародних відносин. Через те, що історія може бути предметом різних інтерпретацій та маніпуляцій, важливо підходити до історичної політики з особливою увагою до об'єктивності, відкритості до діалогу і врахуванням різноманітних перспектив. На прикладах відносин з сусідніми країнами можна побачити, що невирішені історичні питання можуть значно ускладнювати дипломатичні взаємини і впливати на соціокультурні обміни. З іншого боку, відкритий і чесний розгляд спірних історичних подій сприяє глибшому взаєморозумінню і може стати основою для міцнішої співпраці та партнерства. Таким чином, для забезпечення сталого соціокультурного розвитку, Україні необхідно продовжувати розвивати свою історичну та меморіальну політику, зосереджуючись на точності, справедливості та інклюзивності, а також на побудові міцних мостів між минулим і майбутнім, внутрішнім і зовнішнім, власною ідентичністю і міжнародним співтовариством.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19728
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Petrakov.pdf419.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.