Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19706
Title: Етнічні питання в контексті сучасних демократій
Authors: Зверов, В. В.
Keywords: етничні питання
нація
етнічність
демократія
етнополітична держава
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Зверов В. В. Етнічні питання в контексті сучасних демократій / В.В.Зверов // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 256-258.
Abstract: Поняття «етнічні демократії» – відносно новий термін у науковому обсязі. Поняття «етнічність» пов'язано з суміжними термінами «нація», «національна меншина» та ін. І це не випадково. Однією з центральних проблем, що постає перед сучасними демократіями в поліетнічних державах, є необхідність вирішення етнополітичного питання, яке уявляється одним з найскладніших питань сучасності. У класичних концепціях демократії як у теорії, так і на практиці ця проблематика, як правило, займала другорядне і навіть інше у місце. У часи Радянського Союзу етнополітичні відносини вважалися повністю відсутніми у країні в зв’язку, як зазначалось у офіційних документах «повного вирішення національного питання», хоча безумовно, це питання не тільки не було вирішеним, воно було загнано у «глухий кут».
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19706
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zverov.pdf372.24 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.