Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19701
Title: Віртуальна соціальна спільнота як головний системотворчий фактор інформаційного простору
Authors: Чекмарьов, О. Ю.
Keywords: інформаційний простір
телекомунікаційні мережі
он-лайнові спільноти
соціально-економічна діяльність
віртуальна коаліція
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Чекмарьов О. Ю. Віртуальна соціальна спільнота як головний системотворчий фактор інформаційного простору / О. Ю. Чекмарьов // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 242-245.
Abstract: Віртуальні коаліції – це суб’єкти геополітичної конкуренції, характерні для інформаційного суспільства і глобального інформаційного простору. Крім традиційних суб’єктів геополітичної конкуренції, що діють на глобальному і регіональному рівні, тобто держав і різного роду міждержавних коаліцій – в інформаційному просторі виникають принципово нові утворення, що включаються в геополітичну боротьбу, «віртуальні» союзи і коаліції, в які на рівних правах можуть входити держави, транснаціональні корпорації, медіа- холдінги тощо, масштаби діяльності яких мають глобальний характер, а результати діяльності можуть призводити до наслідків, що впливають на політику держав і їхніх коаліцій на міжнародному рівні
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19701
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Chekmaryov.pdf367.49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.