Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19695
Title: Транснаціональні політико-економічні стратегії вітчизняних підприємств: інтеграція міжнародного досвіду для інноваційного розвитку
Authors: Проноза, Інна Іванівна
Pronoza, Inna Ivanivna
Keywords: політико-економічні стратегії вітчизняних підприємств
інноваційний розвиток
інновація
світова глобалізація
глобальні виклики
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Проноза І. І. Транснаціональні політико-економічні стратегії вітчизняних підприємств: інтеграція міжнародного досвіду для інноваційного розвитку / І. І. Проноза // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 220-224.
Abstract: Сучасний світ вимагає від підприємств не лише конкурентоспроможності на національному ринку, але й здатності ефективно впроваджувати інновації та адаптуватися до глобальних викликів. Залучення зарубіжного досвіду стає важливою стратегією для вітчизняних підприємств у досягненні цих цілей. Інтеграція політико-економічних практик із західних країн може стати ключовим фактором успіху в умовах швидких змін технологій та ринкових умов. Актуальність теми обумовлена необхідністю узгодження економічних стратегій з політичними реаліями та міжнародними нормами, що стає вирішальним фактором у глобальній економіці XXI століття. Одним із перспективних шляхів економічного зростання підприємств є їх інноваційний розвиток. Практичні реалії показують, що інноваційні зрушення на сучасному етапі розвитку суб’єктів господарювання можуть не лише забезпечити високі показники економічного розвитку, але й підвищити конкурентоспроможність сучасних підприємств, їх експортний потенціал. В сучасних ринкових умовах безперервно відбувається ускладнення функціонування підприємств. Таке явище спостерігається не лише на території України, але у світовому масштабі. Причинами такої ситуації стали посилення конкуренції, поглиблені кризові явища, процеси світової глобалізації тощо. Саме в таких складних умовах впровадження інновацій стає поштовхом для формування довгострокових конкурентних переваг та посилення власних позицій на ринку.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19695
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pronoza Inna Ivanivna.pdf419.67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.