Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19605
Title: Заборона політичних партій в умовах воєнного стану: політико-правові аспекти
Authors: Козьміних, А. В.
Keywords: політичні партії
воєнний стан
нтиукраїнська позиція
плюралізм
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Козьміних А. В. Заборона політичних партій в умовах воєнного стану: політико-правові аспекти / А. В. Козьміних // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 45-47.
Abstract: З урахуванням важливої ролі політичних партій у забезпеченні плюралізму та належного функціонування демократії будь-який захід, спрямований проти них, впливає як на свободу об’єднання, так і на демократію відповідної держави. До повномасштабного вторгнення РФ до України було закріплено можливість заборони діяльності політичних партій лише в судовому порядку. Проте під час воєнного стану держава має право призупинити діяльність партій не через судовий процес, а шляхом виконання адміністративних рішень. Цей аспект відображений в Указі Президента України, який стосується призупинення функціонування окремих політичних партій. Цей Указ був спрямований проти антиукраїнської політичної та організаційної діяльності деяких політичних партій (наприклад, ОПЗЖ, Партія Шарія), а також проти незаконних дій їхніх членів, спрямованих на захоплення державної влади та демонстрацію колабораціонізму. В Указі враховані програмні цілі цих партій, які містили антиукраїнську позицію, а також їхня діяльність з поширення інформації, що виправдовує агресію Російської Федерації проти України.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19605
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kozminykh.pdf407.71 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.