Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19158
Title: Технології гейміфікації навчання у формуванні алгоритмічного мислення школярів на уроках інформатики 5-6 кла
Authors: Долгов, З. Д.
Черних, Володимир Володимирович
Chernykh, Volodymyr Volodymyrovych
Keywords: десктопний додаток
гейміфікація
алгоритмічне мислення
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Долгов З. Д. Технології гейміфікації навчання у формуванні алгоритмічного мислення школярів на уроках інформатики 5-6 класу / З. Д. Долгов, В. В. Черних // Інформатика, інформаційні системи та технології: тези доповідей двадцять першої всеукраїнської конференції студентів і молодих науковців. Одеса, 26 квітня 2024 р. - Одеса, 2024. – С. 117-119
Abstract: в даній роботі проаналізовано сучасну ситуацію з викладанням інформатики у 5-6 класах з використанням методики гейміфікації. Зокрема, досліджується ефективність створеного десктопного ігрового застосунку у формуванні навичок алгоритмічного мислення серед учнів. Зазначено проблеми, які виникають у процесі викладання інформатики, зокрема, низький рівень зацікавленості, відсутність мотивації та недостатній розвиток алгоритмічного мислення учнів 5-6 класу. Робота обґрунтовує використання технологій гейміфікації як засобу розв'язання цих проблем. Аналізуються можливості та переваги використання ігрових елементів для активізації навчального процесу та стимулювання розвитку алгоритмічного мислення. Результати дослідження можуть бути корисними для вчителів та методистів для удосконалення методики навчання інформатики в 5-6 класах.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19158
Appears in Collections:Інформатика, інформаційні системи та технології: тези доповідей двадцять першої всеукраїнської конференції студентів і молодих науковців (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
51.pdf4.32 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.