Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17654
Title: Професійний розвиток учителів нової української школи
Authors: Ноздрова, Оксана Павлівна
Nozdrova, Oksana Pavlivna
Прокопенко, Г. С.
Keywords: НУШ
творчий рівень педагога
учитель нової української школи
Issue Date: 2023
Publisher: Кафедра педагогіки Університету Ушинського; Нерубайський академічний ліцей № 1 Нерубайської сільської ради, Одеського району Одеської області
Citation: Ноздрова О. П. Професійний розвиток учителів нової української школи / О. П. Ноздрова, Г. С. Прокопенко // Модернізація освітнього процесу в сучасних закладах освіти : збірник наукових праць / редкол. О. Я. Чебикін та ін. – Одеса : Університет Ушинського, 2023. – С. 257-260.
Abstract: Педагог має відповідати певним вимогам, що ставить перед ним професія. Можна сформулювати декілька основних груп вимог різного характеру, яким має відповідати сучасний педагог, зокрема це: 1. Кваліфікаційні вимоги до сучасного вчителя. 2. Особистісні вимоги, які допомагають виявити три найголовніші компоненти для усвідомлення особистості вчителя та його готовносі до роботи з дітьми. А саме: сформовані погляди педагога та його бачення різнх проблемних ситуацій; те, як педагог може реагувати на соціальні цінності інших та сприймати їх; чи здатний педагог виховувати особистість дитини; способи спілкування та залучення до навчання. 3. Вимоги до творчого рівня педагога. 4. Вимога до здатності мислити професійно, оскільки в цьому реалізується діяльність сучасного педагога як майстра своєї справи. Важливим є те, що вчитель має інноваційно мислити та розвиватись, не відстаючи від технічного та інформаційного процесу. Отже, можна дійти загального висновку, що для того, щоб бути професійним вчителем, треба дотримуватись багатьох вимог, які дуже важливі при роботі з дітьми та під час освітнього процесу в НУШ.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17654
Appears in Collections:2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Prokopenko.pdf4.78 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.