Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/9930
Title: Фізіологічні основи адаптаційних можливостей дітей та молоді для індивідуального здоров’язбереження в освітніх процесах
Authors: Босенко, Анатолій Іванович
Bosenko, Anatoliy Ivanovych
Keywords: студентська молодь
юнаки
фізична працездатність
серцевий ритм
фізичне навантаження зі змінною потужністю
Issue Date: 2020
Publisher: «Майстерні магістеріуму»
Citation: Босенко А.І. Фізіологічні основи адаптаційних можливостей дітей та молоді для індивідуального здоров’язбереження в освітніх процесах / Формування компетентності індивідуального здоров’язбереження: теорія і практика в освітніх процесах / Монографія. Київ, 2020. Том І. С. 58-75.
Abstract: За результатами досліджень встановлено , що у юнаків від 17 до 21 років достовірних змін за середньогруповими показниками загальної фізичної працездатності в процесі тестування зі змінною потужністю не відмічалося. Вікова динаміка за всіма критеріями складала в середньому 4–6 %. Проте, аналіз динаміки фізичної працездатності в залежності від типів регуляції серцевого ритму виявив кращі результати у юнаків з переважанням парасимпатичного відділу вегетативної нервової системи. За абсолютними показниками фізичної працездатності високі їх значення припадали на 21річний віковий період у обстежених з переважанням парасимпатичного і симпатичного відділу вегетативної нервової системи, тобто з ваготонічним і симпатікотонічним типом регуляції, в той час, як у юнаків з нормотонічним типом регуляції кращі результати зареєстровано в 17 і 19 років.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/9930
Appears in Collections:Кафедра біології і охорони здоров’я

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
КМон Том І.pdf3.43 MBAdobe PDFView/Open
КМон Том ІІ.pdf2.46 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.