Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/9420
Назва: З історії життя та винаходу пов’язки французького хірурга П’єра-Жозефа Дезо
Автори: Добролюбська, Юлія Андріївна
Dobrolyubska, Yulia Andriivna
Ключові слова: пов’язка Дезо
історія медицини
хірургія
десмургія
лікування
перелом ключиці
Дата публікації: 2020
Видавництво: Virtus: Scientific Journal
Бібліографічний опис: Добролюбська Ю. А. З історії життя та винаходу пов’язки французького хірурга П’єра-Жозефа Дезо // Virtus: Scientific Journal / Editor-inChief M.A. Zhurba – June # 45, 2020. – С. 199-201.
Короткий огляд (реферат): Простежуються основні віхи життя та діяльності французького лікаря та анатома П’єра-Жозефа Дезо, якого вважають ініціатором та засновником хірургічної школи XVIIІ–ХІХ століть. Він вніс величезний доробок у розвиток хірургії, удосконалення техніки хірургічних операцій та еволюцію хірургічних інструментів. Особливу увагу він приділяв вивченню проблем десмургії взагалі та основам техніки лікування переломів ключиці зокрема. Проаналізовані розроблені ним способи лікування переломів верхньої кінцівки. Важливе значення набула техніка накладення тугої бинтової пов’язки Дезо, техніка якої складається з декількох етапів і має значні переваги для лікування хворих. Ефективність застосування такого способу лікування травм особливо важлива в екстрених ситуаціях та в період реабілітації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/9420
Розташовується у зібраннях:Кафедра всесвітньої історії та методології науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dobrolyubska.pdf538.46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.