Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/8447
Назва: Феномен влади як об’єкт соціально-філософського аналізу
Інші назви: The phenomenon of power as an object of socio-philosophical analysis
Автори: Кримець, Людмила Володимирівна
Krymets, Lyudmyla Volodymyrivna
Ключові слова: влада
управління
соціально-філософський аналіз
суспільство
держава
особистість
power
governance
social and philosophical analysis
society
state
personality
Дата публікації: 2013
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Кримець Л. В. Феномен влади як об’єкт соціально-філософського аналізу / Л. В. Кримець // Наукове пізнання: методологія та технологія. Філософія. – 2013. – Вип. 2. – С. 75-81.
Короткий огляд (реферат): Згідно авторської концепції, влада визначається як цілісний багатовимірний соціокультурний феномен, що проявляється в метафізичному плані як потенція до актуалізації та реалізації об’єктивної волі, в гносеологічному плані як когнітивне прагнення до постійного інтерсуб’єктивного розвитку, в праксеологічному аспекті як прагнення до володіння світом та його енергетичними, інформаційними та матеріальними ресурсами, в екзистенційному плані як воля до життя, в аксіологічному сенсі як одна з основних соціокультурних цінностей. According to the author’s conception, power is defined as the integral multidimensional sociocultural phenomenon that is manifested in metaphysical terms as potentiality to actualization and realization of the objective will, in epistemological terms as cognitive tend to continuous intersubjective development, in praxeological aspect as a desire to possess the world and its energetic, informational and material resources, in existential terms as the will to live, in the axiological sense as a major social and cultural value.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/8447
Розташовується у зібраннях:2013

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Krymets Lyudmyla Volodymyrivna 2013 2.pdf355.11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.