Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7532
Title: Рецензія на монографію Кримець Людмили Володимирівни «Філософські аспекти влади в управлінні науково-освітнім простором»
Other Titles: Review of the monograph Krymets by Lyudmila Vladimirovna «Philosophical aspects of power in government scientific and educational space »
Authors: Палагута, Вадим Іванович
Palahuta, V. I.
Keywords: влада
об’єктивна воля
соціокультурний феномен
науково-освітній простір
рецензія на монографію
power
objective will
соціокультурний феномен
scientific and educational space
review of the monograph
Issue Date: 2015
Publisher: Державний заклад "Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського"
Citation: Палагута В. І. Рецензія на монографію Кримець Людмили Володимирівни «Філософські аспекти влади в управлінні науково-освітнім простором» / В. І. Палагута // Наукове пізнання: методологія та технологія : наук. журнал. – 2015. – № 1. – С. 240-241.
Abstract: В роботі влада характеризується як цілісний багатовимірний соціокультурний феномен, що проявляється в метафізичному плані як прагнення до актуалізації та реалізації об’єктивної волі; в гносеологічному плані – як когнітивна спрямованість до постійного інтерсубєктивного розвитку, до пошуків істини; в праксеологічному аспекті – як потенція до управління інформаційними, енергетичними та матеріальними ресурсами; в екзистенційному плані – як воля до життя, в аксіологічному сенсі – як одна з основних соціокультурних цінностей. In the work, power is characterized as a holistic multidimensional sociocultural phenomenon, manifested in the metaphysical plan as a desire to actualize and realize objective will; in epistemological terms - as a cognitive orientation to continuous intersubjective development, to the search for truth; in praxeological aspect - as a potential for managing information, energy and material resources; in existential terms - how the will to live, in the axiological sense - as one of the main socio-cultural valuees.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7532
Appears in Collections:2015

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Palahuta V. I. 2015 1.pdf701.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.