Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5810
Title: Професійна діяльність фахівців авіаційної сфери як підґрунтя для формування їхньої автентичної мовленнєвої комунікації
Authors: Ковтун, Олена Віталіївна
Kovtun, Olena Vitaliyivna
Keywords: професійна діяльність
фахівці авіаційної сфери
мовленнєва комунікація
Issue Date: 2008
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Ковтун О. В. Професійна діяльність фахівців авіаційної сфери як підґрунтя для формування їхньої автентичної мовленнєвої комунікації / О. В. Ковтун // Наука і освіта : наук.-практ. журнал. – 2008. – № 8-9. – С. 248-253.
Abstract: Відтак, у сфері авіаційно-транспортної системи працює широке коло авіаційних спеціалістів. З-поміж них можна виділити такі загальні групи авіаційного персоналу: льотний склад, на який покладено обов'язки, пов'язані з керуванням повітряного судна та його системами впродовж польотного часу, та авіаційний персонал з управління повітряного руху, які у своїй сукупності становлять інженерів-операторів; інженери-механіки, радіотехніки, електронники, системотехніки і т. ін., що опікуються проблемами технічного забезпечення польотів; інженери-економісти, що здійснюють організаторську, управлінську і комерційну діяльність на авіаційному транспорті. Основний склад авіаційних працівників авіаційної галузі становлять фахівці з вищою інженерно-технічною освітою. У своїй професійній діяльності вони можуть виступати відразу в декількох соціально-комунікативних ролях, наприклад, техніка, механіка, технолога, конструктора, системотехніка, винахідника. Для авіаційних фахівців у таких випадках спілкування носитиме характер моносоціумної комунікації. При цьому соціум ми, вслід за В.В.Красних, розуміємо як «групу особистостей, об’єднаних однією ознакою». Відтак, можна говорити про автентичний інженерний дискурс і автентичну інженерну комунікацію фахівців, які в нашому випадку будуть обмежуватися галузевою ідентифікацією – приналежністю до авіаційної галузі. У подальшому вивченні означених феноменів вбачаємо перспективу дослідження.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5810
Appears in Collections:2008

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kovtun Prof.pdf105.06 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.