Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2154
Назва: Характеристика та профілактика деяких видів харчових отруєнь
Інші назви: Characteristics and prevention of certain types of food poisoning
Автори: Бобро, Олена Валеріївна
Bobro, Olena Valeriivna
Тронько, Сергій Петрович
Tronko, Sergiy Petrovych
Ключові слова: харчові отруєння
класифікація харчових отруєнь
токсикоінфекції
харчові бактеріальні токсикози
food poisoning
classification of food poisoning
toxicoinfection
nutritional bacterial toxaemia
Дата публікації: 2018
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Бобро О. В. Характеристика та профілактика деяких видів харчових отруєнь / О. В. Бобро, С. П. Тронько // Менеджмент підприємницької діяльності: навч. посіб. для професійної підготовки військовослужбовців ЗС України звільнених у запас. Проект «Україна-Норвегія». – Вип. 6 / МОН України, ДЗ "ПНПУ ім. К. Д. Ушинського"; [рецензенти:Т. В. Матюк, Г. О. Сакун; авт. передм. О. Я. Чебикін]. – Одеса: Видавничий дім «Гельветика». – 2018. – С. 208-215.
Короткий огляд (реферат): Харчові отруєння – гострі або хронічні захворювання, які виникають внаслідок вживання значно забрудненої деякими видами мікроорганізмів їжі або яка містить токсичні для орга- нізму речовини мікробного або немікробного походження. Харчові отруєння бактеріаль- ного походження є захворюваннями, які виникають тільки після вживання їжі, яка містить живі мікроорганізми або продукти їх життєдіяльності (токсини) і клінічно перебігають з вираженими певною мірою явищами токсикозу організму. L'intoxication alimentaire est une maladie aiguë ou chronique qui survient à la suite de la consommation d'aliments fortement contaminés par certains types de micro-organismes ou contenant des substances toxiques d'origine microbienne ou non microbienne. L'intoxication alimentaire d'origine bactérienne est une maladie qui ne survient qu'après avoir mangé des aliments contenant des micro-organismes vivants ou des produits de leurs activités (toxines) et qui surviennent cliniquement avec un certain degré de toxicose du corps.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2154
Розташовується у зібраннях:2018 Вип. 6

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Bobro Olena Valeriivna 2018.pdf1.37 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.