Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2079
Title: Методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт з курсу «Методи психологічного дослідження: математичні методи в психології» для студентів І курсу спеціальності 053 «Психологія»
Authors: Татьянчиков, Андрій Олександрович
Tatianchykov, Andrii Oleksandrovych
Keywords: методичні рекомендації
лабораторна робота
методи психологічного дослідження
математичні методи в психології
methodical recommendations
laboratory work
methods of psychological research
mathematical methods in psychology
mathematical statistics
емпіричне дослідження
empirical study
Issue Date: 2018
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Татьянчиков А. О. Методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт з курсу «Методи психологічного дослідження: математичні методи в психології» для студентів І курсу спеціальності 053 «Психологія» / А. О. Татьянчиков ; Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського». – Одеса : ПНПУ імені К. Д. Ушинського, 2019. – 38 с.
Abstract: Методичні рекомендації розраховані на студентів І курсу денного відділення спеціальності 053 «Психологія», містять загальні вимоги до виконання лабораторних робіт, правила оформлення звіту, порядок захисту та оцінювання, основні теоретичні відомості, покроковий порядок виконання. .Навчальна дисципліна «Методи психологічного дослідження: математичні методи в психології» є обов’язковим предметом освітньо-професійної програми підготовки здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 053 «Психологія». Зміст дисципліни забезпечує спеціальну підготовку майбутніх практичних психологів відповідно сучасних вимог до професіограми практичного психолога. Мета вивчення дисципліни – ознайомлення студентів з методами збору, систематизації та комп’ютерної обробки результатів психологічних емпіричних досліджень. Основними завданнями вивчення навчальної дисципліни «Методи психологічних досліджень: математичні методи в психології» є: ознайомити студентів з сучасною описовою статистикою, теорією статистичного висновку та математичними моделями в психології; сформувати вміння та навички організації аналізу (вибір критерію), обробки даних, інтерпретації і представлення результатів. У результаті освоєння студентами дисципліни повинні бути сформовані визначені наступні компетентності: загальні компетентності: здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу; здатність застосовувати набуті знання у практичних ситуаціях професійної діяльності; знання та розуміння предметної області та специфіки професійної діяльності психолога; фахові компетентності спеціальні: знання категоріально-понятійного апарату психології; здатність обирати доцільні психодіагностичні методи та репрезентативну вибірку; здатність самостійно планувати, організовувати та здійснювати психологічне дослідження здатність аналізувати та систематизувати одержані результати, формулювати аргументовані висновки та рекомендації; уміння надавати психологічну допомогу (індивідуальну та групову). Здатність здійснювати просвітницьку та психопрофілактичну роботу відповідно до запиту.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2079
Appears in Collections:Кафедра теорії та методики практичної психології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tatianchikov Andriy Oleksandrovych.pdf781.91 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.