Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19890
Назва: Підготовка перекладачів у закладах вищої освіти у світі потреб ринку перекладацьких послуг
Автори: Ясинська, Тетяна Олександрівна
Jasynska, Tetiana
Ключові слова: перекладацькі послуги
ринок лінгвістичних послуг
підготовка перекладачів
вимоги до перекладача
професійна підготовка перекладачів
Дата публікації: 2023
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Ясинська Т. Підготовка перекладачів у закладах вищої освіти у світі потреб ринку перекладацьких послуг / Т. Ясинська // Наука і освітa : наук.-практ. журнал. – 2023. – № 4. – С. 28-35.
Короткий огляд (реферат): У статті аналізується проблема підготовки перекладачів та формування відповідних компетентностей у світі потреб ринку лінгвістичних послуг. Актуальність дослідження зумовлена необхідністю внесення змін до освітніх програм підготовки професіоналів з перекладу з урахуванням розвитку ринку перекладацьких послуг. Теоретичними засадами написання статті слугували роботи багатьох науковців у галузі викладання перекладу. На основі аналізу вітчизняних та європейських стандартів з послуг з письменного та усного перекладу та потреб роботодавців, було виявлено перелік необхідних компетенції та вимог до перекладача. Також, було проаналізовано освітні програмі закладів вищої освіти та виявлена низка невідповідностей між потребами сучасного ринку перекладацьких послуг та змістом освітніх програм.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19890
Розташовується у зібраннях:2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5.pdf301.47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.