Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19654
Title: До питання про використання складової людиноцентризму в місцевому самоврядуванні
Authors: Баймуратов, М. О,
Кофман, Борис Якович
Kofman, Borys Yakovych
Keywords: самоврядування
людиноцентризм
публічна влада держави
територіальна громада
соціум
державність
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Баймуратов М. О. До питання про використання складової людиноцентризму в місцевому самоврядуванні / М. О. Баймуратов, Б. Я. Кофман // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 116-121.
Abstract: Становлення та розвиток в Україні інституту локальної демократії у вигляді місцевого самоврядування (далі – МСВ) стало революційною подією на теренах пострадянської імперії, що розвалилася, бо знаменувало собою поворот держави до людини в контекстуалізації її інтересів, інтересів її груп та асоціацій, що продукувались на локальному рівні соціуму у межах територіальної громади (далі – ТГ), що функціонує в умовах МСВ та в філософському стані повсякденності, – задля вирішення питань місцевого значення (ст. 140 Конституції України) [4], тобто питань, що є екзистенційно важливими для існування і функціонування людини cаме на локальному рівні соціуму, – тобто, там де людина здійснює і реалізує свій життєвий цикл. Звідси актуалізація феноменології людиноцентризму в діяльності органів публічної влади держави, включаючи й органи місцевого самоврядування (далі – ОМСВ), що репрезентують таку владу, носить об’єктивований, теоретико та доктринально обґрунтований характер та володіє суттєвим праксеологічним потенціалом.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19654
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Baimuratov.pdf409.07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.