Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19649
Title: Диджиталізація електорального процесу в Україні: проблема корупційних ризиків
Authors: Цокур, Є. Г.
Чайка, І. Ю.
Keywords: диджилітація
електоральний процес
корупційні ризики
економічний розвиток України
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Цокур Є. Г. Диджиталізація електорального процесу в Україні: проблема корупційних ризиків / Є. Г. Цокур, І. Ю. Чайка // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 102-105.
Abstract: Виборча модель є значимою складовою політичної, правової, соціальної систем держави. Вибори мають слугувати розвитку та вдосконаленню, досягненню нових вершин державою та суспільством. Досвід української державності засвідчує надмірну чутливість як до результатів, так і до самих виборчих процесів. Кожні вибори для України – це певний крок у невідоме, з усіма ризиками та можливими наслідками. Практично кожні вибори національного рівня призводили до суттєвої зміни вектору розвитку країни. З інструменту стабілізації, примирення, демократизації, вибори в нашій державі щоразу перетворюються на посилення викликів та провокують до протистояння. Ще однією причиною проблемності соціально-політичного, економічного розвитку України часто вказується корупція. Складається враження, що Українська держава навіть синонімізується з цим небезпечним феноменом. При цьому хейтери української державності забувають зазначити, що у глобалізованому світі і корупція носить глобальний характер, й зароджується, підживлюється та процвітає саме там, де схопляться воєдино клептократичні фінансові оборудки та збочені геополітичні амбіції. Оскільки Україна не є центром, ні одного процесу, ні іншого, наша держава, очевидно, не є світовим лідером в сфері корупції.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19649
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tsokur.pdf375.33 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.