Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19510
Назва: Філософське осмислення генези інформаційного суспільства
Автори: Начев, Андрій Петрович
Nachev, Andrei Petrovich
Ключові слова: інформаційне суспільство
філософія
філософське осмислення
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Начев А. Філософське осмислення генези інформаційного суспільства / А. П. Начев // Освіта та соціалізація особистості. ХІІ Інтернет-конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених (Одеса, 18-19 квітня 2024 р.) С. 79-81.
Короткий огляд (реферат): Людська діяльність приводить у рух найрізноманітніші суспільні сфери – матеріальну, соціальну, духовну. У різні історичні періоди ті чи інші сфери соціуму набувають активної значущості. При погляді на період первіснообщинного ладу спочатку ми ведемо мову про ручні знаряддя праці. Лише потім у поле нашої уваги потрапляють первісне мислення, міфи та ритуальні танці. Коли ж ми зупиняємо свою увагу на античному суспільстві, то спочатку говоримо про істориків Фукідіда і Плутарха, комедіографів Арістофана і Алексіду, драматургах Есхіла і Софокла, філософів Демокріта і Платона, тобто звертаємо увагу на духовну культуру, на велику класичну спадщину античності. Наш час характеризується бурхливим науково-технічним прогресом, що дедалі прискорюється, і не випадково, дивлячись на сучасність, у поле нашої уваги потрапляють насамперед наука і техніка.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19510
Розташовується у зібраннях:Освіта та соціалізація особистості (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
79-81.pdf1.2 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.