Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19508
Назва: Парадокс в логіці та математиці
Автори: Консицька, Анастасія
Нівня, Ганна Олександрівна
Nivnya, Hanna Oleksandrivna
Ключові слова: парадолкс
логічний парадокс
мматематичний парадокс
типи парадоксів
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Консицька А. Парадокс в логіці та математиці / А. Консицька // Методологія та технологія сучасного філософського пізнання. Матеріали VІІ Міжнародної конференції студентів, молодих вчених та науковців (Одеса, 23-24 травня 2024 р.) / оргком. : А. В. Красножон, О. А. Копусь, Г. В. Музиченко, Є. В. Борінштейн. – Одеса : Університет Ушинського, 2024. – С. 140-142.
Короткий огляд (реферат): Парадокс являє собою феномен, який тою чи іншою мірою потрапляє у фокус уваги різних наук. Його досліджують логіка, математика, лінгвістика, психологія, тощо. Найбільш вражаючим є наявність парадоксів у точних науках, зокрема в логіці та математиці. Це може здатися дивним, оскільки ці науки нібито за самою своєю суттю не припускають жодних протиріч. Однак, саме у цих областях іноді з'являються парадокси, що, своєю чергою, також є парадоксальним явищем. Нижче ми розглянемо проблему парадоксу з точки зору логіки як науки про закони правильного мислення та математики як науки про відношення між уявними, ідеальними об’єктами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19508
Розташовується у зібраннях:Методологія та технологія сучасного філософського пізнання (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Konsytska.pdf1.06 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.