Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19506
Назва: Значення та роль гуманітарних дисциплін у розвитку вітчизняної освіти
Автори: Кадієвська, Ірина Аркадіївна
Kadiyevcka, Iryna Arkadiivna
Ключові слова: вітчизняна освіта
гуманітарні дисципліни
національний характер
виховний ідеал
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Кадієвська І. А. Значення та роль гуманітарних дисциплін у розвитку вітчизняної освіти / І. А. Кадієвська // Методологія та технологія сучасного філософського пізнання. Матеріали VІІ Міжнародної конференції студентів, молодих вчених та науковців (Одеса, 23-24 травня 2024 р.) / оргком. : А. В. Красножон, О. А. Копусь, Г. В. Музиченко, Є. В. Борінштейн. – Одеса : Університет Ушинського, 2024. – С. 140-142.
Короткий огляд (реферат): В сучасних умовах населення дуже швидко почало забувати про те, заради чого взагалі слід бути добрими, чуйними, чесними та порядними. Чому необхідно виховувати здатність до безкорисливої любові та дружби, готовність допомагати та прощати, співпрацювати та надавати підтримку один одному. Яку роль у житті суспільства відіграють моральні якості та чим загрожує поширення тотальної аморальності? У чому полягає сенс доброзичливості, щирості, турботи, привітності та гостинності, бажання радіти не лише за власні успіхи, але й за досягнення інших людей? Криза духовності в сучасному суспільстві не є чимось абстрактним, вона проявляється у всіх аспектах життєдіяльності людини. Сьогодні на превеликий жаль всі ми зіткнулися із парадоксальною ситуацією дегуманізації та дегуманітаризації освіти в Україні. Професорськовикладацький склад українських ВНЗ зазнає серйозного занепокоєння у зв'язку з планомірним та цілеспрямованим скороченням дисциплін гуманітарного циклу. Серед предметів, які з незрозумілих причин зазнають особливого скорочення, можна назвати такі, як: філософія, соціологія, політологія, культурологія, психологія і т. д.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19506
Розташовується у зібраннях:Методологія та технологія сучасного філософського пізнання (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kadiyevcka.pdf932.1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.