Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19501
Назва: Суть та значення абсурду (на прикладі творів А. Камю : «Чума» ТА «Міф про Сізіфа»)
Автори: Бушулян, І. О.
Петінова, Оксана Борисівна
Petinova, Oksana Borysivna
Ключові слова: творчість Камю
проблема абсурду
роман-притча «Чума»
Міф про Сізіфа
філософська сутність абсурду
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Бушулян І. О. Суть та значення абсурду (на прикладі творів А. Камю : «Чума» ТА «Міф про Сізіфа») / І. О. Бушулян, О. Б. Петінова // Методологія та технологія сучасного філософського пізнання. Матеріали VІІ Міжнародної конференції студентів, молодих вчених та науковців (Одеса, 23-24 травня 2024 р.) / оргком. : А. В. Красножон, О. А. Копусь, Г. В. Музиченко, Є. В. Борінштейн. – Одеса : Університет Ушинського, 2024. – С. 130-137.
Короткий огляд (реферат): Проблема абсурду залишається актуальною в сучасному світі, хоча, можливо, виникли нові контексти, в яких вона постає. По-перше це технологічний прогрес і соціальні зміни: через них з’явилися нові джерела абсурду. Наприклад, проблеми, пов’язані зі штучним інтелектом, біотехнологіями та новими соціальними нормами та вимогами, можуть викликати відчуття втрати сенсу або безглуздості. По-друге – екологічні та глобальні проблеми: сучасні виклики, такі як зміна клімату, загроза зникнення видів і глобальний конфлікт, можуть посилити відчуття нашого безсилля та абсурдності наших дій, які не відповідають масштабу цих проблем. По-третє – особисте життя: у житті кожної людини можуть бути ситуації, які призводять до відчуття абсурду, наприклад, втрата коханої людини, розчарування в кар’єрі чи стосунках, відчуття самотності тощо. Та останнє –творчість: абсурдні питання залишаються актуальними через творчість людини та переосмислення. Творчі люди в різних сферах, таких як література, мистецтво, кіно, філософія тощо, продовжують висловлювати свої думки з цього приводу в нових контекстах і формах. Отже, проблема абсурду залишається актуальною у сучасному світі, оскільки людство стикається з постійними змінами та викликами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19501
Розташовується у зібраннях:Методологія та технологія сучасного філософського пізнання (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Petinova.pdf1.1 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.